Imágenes de páginas
PDF
EPUB
[blocks in formation]

80. Let a=first term
b=last

Arithmetical progression
d=difference
and n=

= No. of terms
Then b=a + (n-1)d Sum=(a+b)x
£190 = 195. + (n - 1) 195.
3800= 19+(n-1) 19

=(195. + £190) * 19n= 3800

= £190, 199. X 100 .:. n=200 days.

= £19095 Ans.

n

200

=

2

[blocks in formation]
[merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small]

S

[ocr errors]

'136i

I

I

83. '16

15_1
90

6
1361 - 136_1225_245 49
9000 9000

1800 360
49
+

+
6 10' 360

43

of the army= 21500 60+ 36 + 49

72 360

= 21500:43 145 29

72 360 72

= 500
29 43

... Original strength
of the army

= 500 x 72 72 72

= 36000 men. Ans.

I

[ocr errors]

}

I

[ocr errors]

I 2

[ocr errors]

I 2

84.

416-416-41-375 -5

900 900 5 4 d. x 750 = 250s. +

3750

d. = £12, 1os. +3121d. = £12, 10s. + 26s. old. = £13, 16s. ofd.

8s. gd. 36= £15, 158. Value of flax= £15, 155. + £10, ios. - £13, 16s. ofd.

= £12, 8s. 1 d.

£ s. d. d. .. Quantity of flax = 12 8 ப+64

20

248

I 2

2987

4

25)11950

478 lbs. Ans.

men

men weeks 85. 1596 : 1202 ::

(12 – 2) weeks = 10 weeks 3 4

= 8 weeks.

[ocr errors]

men 1996 2

men

weeks
: 1592 :: 0
3

3
=9

weeks.

(8 – 2) weeks = 6 weeks

:: Total time=(2+2 +9) weeks = 13 weeks. Ans.

[merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small]

£1011 = £10, 18s. 2 d. Ans.
Percentage I might have had = 6 x 2 = 12
of income that I lost = 12 – 1011

=11 per cent. Ans.

[graphic]
[ocr errors]

*343= "7

I '001

[ocr errors][merged small]
[ocr errors]

a feet.

2 feet.

88 Area of semi-circular head = (4 x 7854 + 2) sq. ft.

= 7854 x 8

= 6*2832 Area of triangle ABC = (4 * 2) sq. ft.

= 3 sq. ft. Area of whole surface

3 feet. 1
= (8 +6 2832) sq. ft.
=14-2832 st. ft.

144
571328
571328
142832
2056-7808 sq. in. Ans.

с

feet.

« AnteriorContinuar »